Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Прокуратурата започва досъдебно производство срещу столичанина, хвърлил кучето си

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Прокуратурата започва досъдебно производство срещу столичанина, хвърлил кучето си
Коментари Харесай

Д-р Калоян Войчев: Хвърленият от 6-тия етаж Бари се подобрява, но все още няма чувствителност на задните крачета

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Прокуратурата стартира досъдебно произвеждане против столичанина, хвърлил кучето си през балкона. Бари се лекува във ветеринарна клиника. За положението му приказва пред БТВ доктор Калоян Войчев - основен доктор на клиниката:

" Бари беше признат преди 72 часа, след сигнал на организацията   " Дог хелп ", че е изхвърлен от шестия етаж от стопанина му. Той пристигна в тежко положение с заплаха за живота. Сами се сещате от шестия етаж в случай че падне животно, заплахата за живота е огромна. Имаше кръвоизлив в коремна празнина, гръдна контузия и контузия на гръбначния дирек. Не се изправяше и беше несъответстващ. Първите 48 часа бяха сериозни и направихме всичко, с цел да го върнем. След като направихме обзор, установихме, че той няма сензитивност на задните крака. И все още това е главният проблем, тъй като всичко друго овладяхме. Вече е нормализиран, само че възможностите да проходи и да контроира отделителна си система, са дребни. Критичните часове отминават. Има минимални очаквания. Има контузия на гръбначния мозък - при рухване от високо парченце от диска сред прешлените травмира гръбначния мозък, това е повода той сега да не управлява нито краката, нито отделителната си система.

Бари ще остане в клиниката още най-малко една седмица. Правим всичко допустимо посредством медикаментозна терапия, чака се идващите 7 дни да имаме позитивни резултати. Има дарителска акция за Бари, оповестена от  - сподели лекарят. 

След като Бари бъде изписан, той ще търси своите нови осиновители. 

На чоека, направил зверското действие, е повдигнато обвиняване и от прокуратурата прецизираха, че наказването е затвор до 3 години и глоба до 5 хил лева, прецизира БТВ. 



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР